Wie ben ik? Ruth Aerts

Door Ruth Aerts - Leestijd 3 min.

Het korte antwoord daarop is: Ruth Aerts – 48 jaar oud – al 25 jaar getrouwd met Marc Leyder – moeder van Joachim (21) en Arthur (18) – sinds 18 april in dienst bij Qlick. Feiten, data, logische gegevens: mijn blauwe Insights-kant(*) smult ervan!

Een carrièreswitch op mijn leeftijd is geen evidentie. Vanuit mijn bijberoep was ik al wel actief bezig met Insights Discovery en werkte ik aan mijn ICF-coaching certificaat, toen ik Chantal ontmoette. En ja, een woordspeling is hier wel aan de orde: het ‘qlickte’ onmiddellijk. Ook met Anneliese voelde het meteen juist aan. Het plaatje klopte en toen ik hoorde dat ik bij hen mocht starten, sprong ik een gat in de lucht.

Een van de eerste opdrachten die ik kreeg was het nalezen van de proefdruk van hun nieuwste boek ‘Word je eigen leider’. Genieten! Uiteraard lijstte ik minutieus de typo’s op (dat waren er niet zoveel hoor). Maar algauw drong ook de inhoud tot me door. De tips en de oefeningen in het boek leken me zo zinvol, bruikbaar en praktisch… daar moest ik gewoon zelf mee aan de slag!

Het eerste deel ‘Ik ben’ liet me nadenken over het opnemen van verantwoordelijkheden, het loslaten van negatieve ervaringen, bewust worden van dromen en passies, … Onmiddellijk legde ik de link met mijn hobby: improvisatietheater. Ik ben eerder aan de introverte kant dus je kan begrijpen dat mezelf zo te kijk zetten voor een publiek niet gemakkelijk is. Mijn rol in de groep is vooral die van aangever. Zelf ben ik niet zo adrem en zeker niet de grote moppentapper. Na elke voorstelling was ik geneigd om vooral te focussen op alles wat ik fout had gedaan, de kansen die ik had laten liggen. Zo frustrerend! De anderen waren altijd zoveel beter dan ik. Was het nog wel de moeite om hiermee door te gaan?

Dankzij het boek stond ik weer stil bij waar het voor mij écht om draait: uit mijn comfortzone komen, mijn oogkleppen wat meer open zetten, de controle durven loslaten, wat minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit ‘de buik’ leven … Improvisatie is niet alleen een hobby, het is voor mij ook een manier om te leren flexibeler en creatiever in het leven te staan. Dat was ik even uit het oog verloren.

Dus ja, ik blijf ervoor gaan! Benieuwd wat de volgende hoofdstukken mij nog gaan brengen…

 

(*) Voor wie niet vertrouwd is met Insights Discovery: dit is een superboeiende methodologie gebaseerd op de typologieën van Jung en helpt je om beter inzicht in jezelf en de ander te krijgen waardoor je beter kan samenwerken. Aan de hand van kleuren worden de verschillende energieën en eigenschappen aangeduid.

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!