Qlick meets The Business Club

Door Chantal Smedts - Leestijd 2 min.

Deze week was ik aanwezig op een seminarie van The Business Club van l’Oréal. Ik werk al jaren met hen samen en dat maakt het weerzien met Chris en Ludo elke keer opnieuw een blije gebeurtenis. Ik was aangenaam verrast door hun presentatie en voelde al snel verbondenheid met de topkappers daar aanwezig.

De uiteenzetting over de ‘Why’ van een bedrijf was vertrouwde materie voor mij, maar de manier waarop Ludo het bracht was echt vernieuwend. Ik werd er helemaal vrolijk van! Ludo haalde voorbeelden aan die voor iedereen herkenbaar waren en het was onmogelijk om niet naar hem te luisteren. Vooral een bepaalde uitspraak bleef nazinderen: ‘Als je als kind aan je droomjob dacht, dacht je dan ook aan het feit dat je met het geld dat in je kassa kwam je facturen kon betalen?’

Dat vond ik echt een ‘klevertje’… Hoeveel zaakvoerders staan elke morgen op met het idee dat de facturen betaald moeten worden en dat ze daarom klanten moeten hebben? Hoeveel zaakvoerders zijn er meer bezig met hun kassa dan met hun klanten?

We kennen allemaal het gevoel als klant. Je komt een winkel binnen en de manager, verkoper of kapper staat achter de kassa, druk bezig. Als je binnenkomt bekijkt hij je alsof je hem van zijn werk afhoudt. Klinkt bekend?

Door Ludo’s vraag werden we onmiddellijk gekatapulteerd naar onze kindertijd. Ik zag iedereen in gedachten verzonken en nog leuker… er verscheen al snel een glimlach op ieders gezicht. Om eerlijk te zijn zag ik in gedachten een klein jongetje zitten met een rekenmachine, tja, waarschijnlijk nu een boekhouder. Maar dat was niets voor mij: ik wou mensen gelukkig maken, mensen ten volle laten leven, een smile op hun gezicht toveren…

En dat doe ik vandaag elke dag. Lucky me!

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!