Mijn recept voor succesvol ondernemen

Door Chantal Smedts - Leestijd 4 min.

Elk jaar verwen ik mezelf met een retreat in Thailand. En nee, ik heb bewust niet voor het woord ‘vakantie’ gekozen, omdat het véél meer is dan dat. Thailand is het land van de witte stranden, de prachtige natuur en de gelukkige mensen (echt waar, iedereen loopt er met een glimlach op zijn gezicht). Ik kom hier niet enkel naartoe om uit te rusten, maar ook om mijn hoofd leeg te maken en op een andere manier naar mijn business te kijken.

De witte stranden in Thailand behoren tot de mooiste stranden ter wereld

Een innerlijke reis
Heb je ooit al zelf een ‘innerlijke reis’ gemaakt? Dat wil zeggen dat je gaat nadenken over wat je echt wil in het leven. Voor ondernemers en leidinggevenden zoals ik betekent het ook dat ik ga nadenken over wat ik nu echt met mijn onderneming wil doen en hoe ik mezelf beter kan verwoorden naar mijn team toe. Maar ik denk er ook na over waar ik in mijn persoonlijk leven naartoe wil.

Tijdens een innerlijke reis kom je jezelf echt tegen. En ook al zijn er verschillende methodes om thuis zelf op ‘innerlijke reis’ te vertrekken (zo kan je eens een kwartier per dag vrijmaken voor zelfreflectie of ‘s ochtends een kwartier yoga voor het werk), toch blijft Thailand de beste plaats om dit te doen.

“Ik kreeg er een grote dosis energie, rust en kalmte. Ik ontdekte er een nieuwe versie van mezelf. Een leeg hoofd brengt creativiteit en zet alles in perspectief.”
– Nele S., zaakvoerder, Doctor of Law, Attorney-at-law

Voor jezelf kiezen
Dit is voor mij de essentie van deze retreat. Ben je ervan bewust hoe weinig we nog voor onszelf kiezen? We willen beantwoorden aan de hoge verwachtingen die we ons door anderen, de maatschappij en onszelf laten opleggen. Maar gelukkige mensen zijn leiders van hun eigen leven. Ze weten wie ze echt zijn vanbinnen en laten zich leiden door wat hen passioneert.

Ik wil elke dag het meeste uit mijn leven halen. Ik wil voor ik ga slapen kunnen zeggen: “wauw, dit was een fantastische dag en ik heb er alles uitgehaald wat ik kon”. Maar ik kan dit alleen maar doen als ik weet wie ik vanbinnen ben en waar ik naartoe wil.

De zoektocht naar jezelf begint bij het lef om voor jezelf te kiezen.

Grijp je kans
Dit jaar organiseer ik voor het eerst helemaal zelf een retreat naar Thailand. Ik wil als ondernemer iets in de wereld zetten waar ik echt in geloof. Al 12 jaar lang help ik ondernemers en hebben we al veel mooie resultaten bereikt, maar de tijd is rijp om deze persoonlijke ervaring met jullie te delen.

Een ondernemer maakt tijd voor reflectie en actie en moet kunnen kijken naar de dingen die er zijn, zodat deze kunnen verbeteren. Tegelijkertijd moet je als ondernemer ook knopen kunnen doorhakken en beslissingen kunnen nemen. Zo breng ik het reflectieve en actiegerichte samen in deze retreat.

Niet enkel ondernemers, maar ook leidinggevenden en zelfs individuen die worstelen op persoonlijk vlak kunnen veel uit deze retreat halen. Het begint allemaal met het lef om voor jezelf te kiezen. En de gevolgen van deze keuze zijn ‘nieuwe inzichten, rust en een actieplan voor de toekomst’.

“Ik wilde rust in mijn hoofd, tijd voor mezelf en wilde plannen maken voor de toekomst. Dit is een echte aanrader.”
– Belkiz, zaakvoerder

Nu of nooit
Als je ons al volgt op sociale media, weet je dat er nog slechts 4 kamers beschikbaar zijn voor deze unieke retreat. Haast je dus en claim jouw kamer, voordat iemand anders er mee weg is!

Deze retreat gaat gepaard met persoonlijke coaching en seminaries en komt in aanmerking voor de KMOP.

Geloof me (of geloof wat anderen hierover te zeggen hebben), een week aan jezelf werken heeft een enorm positieve impact op je cellen, gedachten en emoties. Elk jaar opnieuw vind ik innerlijke rust en kom ik tot inzichten die ik voordien thuis nooit had verworven. Thailand is en blijft voor mij een life-changing experience die ik maar al te graag met jullie wil delen.

Het hotel in Phuket waar ik met de deelnemers verblijf. Een absoluut pareltje!

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!