Love our team!

Door Chantal Smedts - Leestijd 2 min.

Donderdagmorgen. Ik kom vrolijk binnenwandelen met het vooruitzicht op een leuke werkdag. Vanmorgen een coaching, vanmiddag mijn favoriete training ‘Van Hard naar Slim werken voor gevorderden’.

Als ik mijn hoofd binnensteek bij mijn collega’s word ik ontvangen door twee lachende gezichten. Ik voel me dankbaar… wat een zaligheid om te werken met gemotiveerde en enthousiaste medewerkers.

Vandaag heeft Nele zich gekleed in de Qlick kleuren en ik kan het niet laten om er een foto van te trekken! (Voor diegenen die het nog niet weten: oranje en donkergrijs). Vrolijk poseert ze en we zijn weeral aan het lachen.

Wat maakt nu dat we zo’n enthousiaste medewerkers hebben? Ik vraag het even aan hen omdat zij beter dan wie ook weten wat hen een glimlach op het gezicht bezorgt. Spontaan geven ze me volgende antwoorden:

  • Deze job is niet zomaar een job, het is in lijn met wie we zijn en hoe we in het leven staan (herken ik hier ‘Word je eigen leider’?)
  • Onze gekke ideeën worden gehoord (even terzijde: ze hebben veel gekke ideeën 🙂 )
  • De omgeving is voedend, het is een stukje thuiskomen: het huis, de prachtige tuin, de rust
  • We mogen veel afwisselende dingen doen en krijgen hierin de nodige vrijheid
  • Er wordt rekening gehouden met ons privé leven, uiteraard in de mate van het mogelijke
  • We hebben inspirerende, creatieve, enthousiaste voorbeelden… (oooh, hier bedoelen ze ons mee!)

Amaai,nu krult mijn neus een beetje.

Natuurlijk blijft Qlick een bedrijf en moet er gepresteerd worden, en geloof me, we zetten ook de puntjes op de i. Toch ben ik ervan overtuigd dat teams die gestimuleerd worden veel beter functioneren en meer verbonden zijn, dan teams die bang zijn voor elk foutje. Herkenbaar? Hoe blij of bang is jouw team?

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!