Hoe een hindernis je de weg kan wijzen

Door Anneliese Monden - Leestijd 2 min.

Enkele weken geleden vond ik een leuke verrassing in mijn brievenbus. Het was een boek (‘The obstacle is the way’ van Ryan Holiday) dat een van mijn coaching klanten me cadeau deed. Op de bijgevoegde kaart stond ‘Anneliese, dit boek heeft me veel bijgebracht. Ik hoop dat dit ook voor jou zo zal zijn. ‘

Ik was aangenaam verrast en erg nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Ik begon onmiddellijk te lezen en las het in één ruk uit. Het boek leest vlot en is heel praktisch opgesteld. Het beschrijft hoe de meeste hindernissen die we op ons pad vinden, ook grote kansen bieden. In het begin zien we vooral het obstakel en zijn we ons bewust van de problemen en de pijn eraan verbonden. Maar dan kunnen we ervoor kiezen om daar voorbij te gaan en de mogelijkheden te verwelkomen die tevoorschijn komen.

Terwijl ik het boek las, werd ik me ervan bewust dat ik dit eigenlijk al probeer toe te passen in mijn dagelijks leven en in de manier waarop we bij Qlick de zaken aanpakken. Wat zijn onze hindernissen en hoe kunnen we de opportuniteit in de hindernis ontdekken?

Wanneer mijn zoon in de US gaat studeren, is het moment dan niet aangebroken om onze bedrijfsactiviteiten uit te breiden en ons internationaal op de kaart zetten? Als ik (weer eens) tijd tekort kom, hoe kan ik die dan nog efficiënter benutten en focussen op prioriteiten? OK, we ‘moeten’ meer en meer recycleren dus hoe kunnen we deze uitdaging nog beter integreren in ons bedrijf? Meer specifiek, met welke partner kunnen we samenwerken om de juiste, verantwoorde (en lekkere!) snacks aan te bieden aan onze klanten? (verwacht je maar aan SNACTS bij je volgende training bij ons!)

Het eerste hoofdstuk van ons nieuwe boek ‘Word je eigen leider’ beschrijft hoe we geboren worden om ons eigen leven te leiden. We zijn met andere woorden geboren leiders… Het leven geeft ons een aantal kaarten en het is aan ons om de verantwoordelijkheid op te nemen om er een mooi spel mee te spelen.

Dus dank je wel, R, voor de inspiratie. De hindernissen blijven me de weg tonen.

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!