Het leven zoals het is bij Qlick: Chantal

Door Chantal Smedts - Leestijd 5 min.

8.45u Dat wordt rennen. Na mijn dagelijkse sportbeurt haast ik me om op tijd op kantoor te zijn. Gelukkig moet ik geen rekening houden met de files en ik besef echt wel wat een luxe dat is.

9.10u ‘Goeiemorgen!’

Elke dag opnieuw begroet mijn team me met een blije glimlach, daar word ik instant vrolijk van. Na mijn koffie (met liefde gemaakt door Nele!) bereid ik me voor op de eerste coaching van de dag. Natuurlijk vergeet ik mijn dankbaarheidsmoment niet, deze omgeving vraagt er trouwens om. Ik kijk uit het raam en zie de prachtige bomen die het gebouw omringen, elk seizoen een ander tafereel.  Na mijn dankbaarheidsmoment neem ik tijd om mezelf genoeg in het hier en nu te brengen, om mezelf los te koppelen van mijn eigen beslommeringen en me zo volledig te kunnen focussen op de klant die hier binnen enkele minuten zal zijn.

9.30u ‘Goeiemorgen…’

Ik begroet mijn klant en gun hem te tijd om zich te settelen.
‘Koffietje? Iets anders?’
Ik maak er sinds jaren een gewoonte van om tijd te nemen alvorens het proces te starten, dit doe ik onopvallend door voor drank te zorgen en ondertussen een babbeltje te doen. Afhankelijk van de vraag starten we het gesprek en zijn we vertrokken voor de volgende twee uur.

11.30u Even tijd voor wat mails, telefoontjes, gesprekjes….
Ruth komt om de hoek piepen: ’Heb je even?’
Mijn team kan het zo vriendelijk vragen dat ik natuurlijk ja zeg. En eerlijk… ik hou wel van een babbeltje tussendoor, als het productief is tenminste, anders haak ik af.

Natuurlijk is het hier niet altijd een binnen-en buitengeloop, en daar hebben we een goede afspraak rond, als mijn deur toe is betekent dat ‘niet storen’. Staat ze open dan betekent dat ‘je bent welkom’. Eenvoudig hé!

12.00u Tijd voor een gezonde lunch!

Het zonnetje schijnt dus zitten we met het ganse team op het terras. Genieten! Omgeven door het groen, de eekhoorntjes in de bomen, de vogels die rond het voederplankje fladderen, ons labyrint dat net een opfrisbeurt heeft gekregen, … Na dit half uur ben ik weer volledig gevoed en opgeladen!

12.30u Er zijn verschillende aanvragen voor een training binnengekomen. Twee standaardtrainingen voor Kleurrijke Communicatie en dan nog een specifiek verzoek voor een nieuw samengesteld team (jaja, ook die bestaan!). Ik bel het bedrijf in kwestie straks even op om de achtergrond wat beter te begrijpen en zo een voorstel op maat te maken. Voor de andere twee offertes vraag ik Ruth om dit verder op te volgen.

13.00u In de gesloten Facebook-groep van de nieuwste ‘Van Hard naar Slim werken’ cursus, is een dringende vraag gekomen. Een van de deelneemsters, laat ik haar Diane noemen, heeft een vernietigende kritiek van een ‘klant’ gekregen op haar FB-pagina. Ze is wat onzeker over hoe ze hier best op kan antwoorden. In no time reageren de andere cursisten met tips en steken ze haar een hart onder de riem. Ook ik draag mijn steentje bij. Diane stuurt ons hartjes en thankyou’s. Zalig, om de kracht van zo’n groep te ervaren!

13.20u Even mijn hoofd tot rust brengen voor de volgende coaching. Opnieuw kijk ik uit het raam en laat ik de rust van de tuin over mij komen. Mijn manier om er zo meteen helemaal te kunnen zijn voor mijn coachee.

13.30u B. komt de coachingruimte binnengestormd. Het ziet er naar uit dat dit een heftige sessie wordt! Ik laat hem eerst stoom afblazen en breng dan de energie terug in balans door zelf rustig te blijven, kalm adem te halen en een aantal gerichte vragen te stellen.

15.00u B. bedankt me voor de positieve sessie. De storm is gaan liggen en heeft plaats gemaakt voor een energieke lentebries. Fantastisch, zo ben ik ook meteen in de juiste stemming om de training voor morgen voor te bereiden!

16.00u Anneliese springt binnen om dag te zeggen.  Ze ziet er stralend uit, heeft net een eerste meeting achter de rug bij een klant die een nieuw trainingstraject voor zijn managers wil opzetten. Een onderwerp voor onze volgende wekelijkse meetingdag! Al 12 jaar hebben mijn vennoot Anneliese en ik de afspraak om samen elke donderdag vrij te houden voor overleg en allerlei meetings. Boekhouding, offertes, teammeetings, sales, marketing… tja, ondernemen is meer dan enkel klanten begeleiden hé.

17.30u Handouts afgedrukt (dankjewel, Nele!) en al het nodige materiaal verzameld en klaargezet in onze oranje trainingstrolley. Deze gebruiken we altijd voor trainingen op verplaatsing. Onze Qlick-signatuur reikt tot in de kleinste details!

En vanavond … ga ik heerlijk uit eten met mijn man en enkele vrienden. Maar eerst nog die ene offerte maken want ondertussen heb ik ook nog een boeiend gesprek gevoerd met de manager van dat nieuwe team en heb ik al verschillende ideëen over de geschikte aanpak! Ik voel de inspiratie opborrelen. Teken dat dit alweer een dag was waaruit ik veel energie heb gehaald. Zo gaat dat, als je de job van je leven hebt!

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!