Gastblog: Hoe het Qlickt met Ben Roelants

Door Ruth Aerts - Leestijd 3 min.

Mensen vragen ons vaak: voor welke doelgroep is coaching nu eigenlijk. Waarop we antwoorden dat iedereen coaching kan gebruiken tijdens bepaalde periodes van het leven. Ben Roelants is daar het levende bewijs van. Omdat we het zo tof vinden dat hij onze tips &tricks echt toepast in zijn ontdekkingstocht naar ondernemerschap posten wij met heel veel plezier zijn blog. Hier lees je dus onze eerste ‘Gastblog’. Enjoy!

 

Had jij ooit durven vermoeden dat je jezelf ondernemer zou noemen? Ik alvast niet. Mijn oom, die in de diamantsector actief was, dàt was een ondernemer. Hij zag opportuniteiten, investeerde dat het een lieve lust was en telde zijn winst aan het einde van de rit. In mijn ogen was hij een gehaaid zakenman die niks uit de weg ging. Ik zweerde bij mezelf dat ik nooit zo zou worden. Tenslotte had ik mijn doel al voor ogen: ik zou in de media belanden, presentator worden bij de VRT… en de mooiste reisreportages maken voor het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland! Dat lukte ook, die droom werd werkelijkheid. En eigenlijk liet ik alles zowat gebeuren. De redactie kwam aandraven met een bestemming en ik goot dat dan als scenarist samen met de regisseur in een hapklaar jasje.

Gaandeweg kreeg ik steeds vaker de vraag om campagnes te produceren, reportages in goede banen te leiden en voor ik het wist had ik een productiehuis met een vast aantal klanten.

De maakbaarheid van je leven… het mag dan zeer Bond Zonder Naam klinken, maar toch had ik een soort van wake up call nodig die me duidelijk maakte dat ik en alleen ik mijn lot in handen heb. Jij bent de regisseur van de film van je leven.

Sinds een jaar heb ik de stap gezet. Ik verliet de VRT en vandaag ga ik door het leven als netmanager van de reiszender Evenaar. Waarom verlaat iemand de VRT? Omdat ik de voeling met het huis van vertrouwen kwijt was en ik louter mijn opdracht vervulde, maar het mankeerde me aan passie. Dat vind ik nu wél terug. Evenaar is de kleinste zender van Vlaanderen maar zien dat we elke week een nieuwe schare kijkers bereiken geeft me zoveel voldoening!

Tegelijk heb ik me ook letterlijk gesmeten in dit nieuwe avontuur, en daar loert het gevaar. Je hébt geen uren als je je eigen baas bent en werkt de klok rond. Klinkt dat herkenbaar? Daarom heb ik met plezier gebruik gemaakt van de tools die Chantal en Anneliese van training- en coachingbedrijf Qlick, aanreiken om je werk, maar ook je leven thuis op orde te krijgen. Want we rennen allemaal onze klok achterna en stellen ons te weinig de vraag: wie zijn we echt? Even een paar passen terug zetten, terug naar de essentie gaan, ik kan het iedereen aanraden!

Ben Roelants is reisreporter en professioneel presentator. Hij is de manager van reiszender Evenaar.

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!