Als de goden je gebeden niet verhoren

Door Chantal Smedts - Leestijd 2 min.

In mijn coachingpraktijk krijg ik regelmatig te horen dat mijn klanten iets graag willen en er toch niet in slagen om het te bereiken. Ze leggen me uit dat ze echt alles geprobeerd hebben, met de nadruk op ‘alles’. Maar… hun gebeden worden niet gehoord. Herkenbaar?

Mijn eerste vraag die daarop volgt is steeds dezelfde: ’Hoe duidelijk ben je geweest?’ Meestal kijken ze me dan een beetje verweesd aan, met een blik van ‘wat een rare vraag is dit!’ Ik vervolg dan onmiddellijk: ’Tja, als je wil dat de goden je gebeden verhoren, is het natuurlijk belangrijk dat je de correcte informatie geeft.’ Dan verschijnt er een glimlach op hun gezicht en dit is een mooie start om de gebeden om te zetten naar een concreet actieplan, iets waar ik als coach echt mijn ding in vind.

Om eerlijk te zijn, ik betrap mezelf er ook wel eens op hoor. Ik wil iets, maar krijg het op een of andere manier niet in de wereld gezet. Grrrr… Dan stel ik mezelf ook wel eens de vraag: hoe leg je aan een totaal onwetend persoon uit wat je wil bereiken.

Wat, hoe, waar, wanneer, met wie, waarom, einddoel. Kan je op deze vragen geen concreet antwoord geven, dan zullen de goden je niet begrijpen. Als je je dromen wil omzetten in realiteit heb je een plan nodig en genoeg focus en goesting. Als een van deze drie ontbreekt, mag je het vergeten.

Als je plan te vaag is, is het onbegrijpbaar voor anderen (en misschien ook wel voor jezelf). Als je je plan ook nog voorziet van een einddatum heb je een deadline, wat voor velen onder ons nodig is om in actie te schieten.

Zonder focus geen resultaat. Vandaag merk ik dat mijn klanten moeilijk focus kunnen houden en van het ene doel naar het andere zappen. Ik wil dit zo graag… en dat… en misschien ook nog… Er zijn te veel verleiders die ons van onze focus afhalen, wees waakzaam!

En als derde natuurlijk goesting. Als je geen goesting hebt mag je het vergeten, dan is het niet iets dat je echt wil. De goesting komt uit je buik, vervult je, nestelt zich in elke vezel van je lichaam… Pas dan, en enkel dan, zullen de goden je gebeden verhoren!

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!