De gepassioneerde man

Door Chantal Smedts - Leestijd 3 min.

Al 8 jaar lang reis ik telkens voor een maand naar Thailand om er een bewustwordingstraining te geven. En elke dag, al 8 jaar lang, is hij daar: de gepassioneerde man.

Mag ik jullie voorstellen: Phayong, guardforce.

Aan hem wil ik graag een blog wijden, want hij is het meer dan waard. Hij was trouwens maar al te blij toen ik hem om deze foto vroeg. Tijdens ons kort gesprekje ben ik enkel te weten gekomen dat hij 52 jaar oud is. Verder weet ik niets van hem, of hij getrouwd is, kinderen heeft, … Thai spreken maar een mondjevol Engels en ik wou hem geen oncomfortabel gevoel geven. Tenslotte vrolijkt hij elke keer opnieuw mijn dag op. Elke morgen en elke avond rijden mijn man en ik voorbij op de scooter en telkens is het een blij weerzien. Een knik, een klein gebaar, een blijk van herkenning, … meer hoeft het niet te zijn. En elke dag opnieuw  zet hij zich in houding, zoals het hoort en met de glimlach!

Phayong heeft anders niet echt een spannende job. Hij helpt mensen de straat oversteken van een resort naar het strand. Nu moet je weten dat het resort een zwembad heeft en dat het dus over de uitzonderingen gaat die het strand prefereren. Ook aan auto’s is het er geen overvloed, een gemiddelde wijkstraat in België heeft meer passage. Maar toch. Elke keer opnieuw presteert hij het om de belangrijkheid van zijn werk tentoon te spreiden. En daarom respecteer ik hem. Wees eerlijk, hoe vaak gebeurt het dat de kassierster je amper aankijkt, dat de verkoper meer naar zichzelf kijkt in de spiegel dan naar jou? Of dat je je zo verlekkerd had op een etentje maar dat de ober je humeur naar het vriespunt brengt? Ok, misschien overdrijf ik een beetje, maar ik ben er zeker van dat je je wel een paar voorbeelden voor de geest kan halen. Hoeveel mensen werken tegen hun goesting? Nee, niet Phayong, die zorgt voor beleving.

Hoe is dat bij jou? Hoe gepassioneerd ben jij in wat je doet?

Het maakt niet uit wat je doet, wel hoe je het doet. Breng mensen in vervoering, laat ze genieten van jouw energie en maak je werk de moeite waard!

Tips:

– Denk na over de meerwaarde die je kan bieden binnen je job. Waarom zouden mensen zich jou herinneren?
– Zoek naar wat jou vrolijk maakt en implementeer het in je dagelijks werk. Maar er een gewoonte van om te glimlachen.
– Als het niet haalbaar is om ook maar enige vorm van enthousiasme te vinden in je job, verander van job!

Wil je ons persoonlijk spreken?

Vind je niet meteen wat je zoekt op onze website? Of wil je meer informatie? Wij helpen je graag verder!